lagen.nu

Tabeller och länkar till namngivna lagar

Från lagen.nu

2004-12-15

Här bland sajtnyheterna kanske det ser ut som det inte händer så mycket, men utvecklingen fortgår. Nu är två stora problem med sajten fixade: tabellhantering och länkar till namngivna lagar.

Tabellhanteringen innebär att text i ursprungsmaterialet som har någon typ av tabellformattering bevaras. Ett exempel på sådan är PUL 3 §. Som synes bevaras tabellerna genom att fuska med ett typsnitt med fast bredd, snarare än att konvertera dem till riktiga HTML-tabeller. Det beror på att "riktig" tabellkonvertering är ett jättesvårt problem, speciellt för den vildvuxna flora av (ibland söndermanglade) tabeller som finns i svensk lag. Vad det lider kommer åtminstone de enkla tablellerna (som ovan nämnda PUL 3 §) att konverteras till riktiga tabeller.

Länkar till namngivna lagar innebär att referenser i stil med "I 16 kap. 9 § brottsbalken finns bestämmelser om olaga diskriminering", dvs utan angivande av vilket SFS-nummer brottsbalken har, numera funkar, åtminstone för de vanligaste namngivna lagarna (balkarna och grundlagarna). I samband med det fixades även paragrafspecifika länkar från kapitellösa lagar till kapitelinderade dito, eller vice versa. De var trasiga förr. Tack till Pontus Freyhult som uppmärksammade mig på detta.

Sen har några av hjälptexterna blivit förbättrade, laglistan på förstasidan innehåller nu samtliga balkar, och kanske lite annan uppiffning här och var.

Lagen.nu är en privat webbplats. Informationen här är inte officiell och kan vara felaktig | Ansvarsfriskrivning | Kontaktinformation